MENU

Nederlandse winter in Lapland

1 Day

Ontdek het prachtige Finse landschap in de winter! Met de inbegrepen huurauto kan je zelf de reis en de route bepalen. Het hotel waar je verblijft heeft Nederlandse eigenaren! Inclusief bezoek aan de rendieren en husky’s!

Met de rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam Airport reis je gemakkelijk naar Kuusamo in Finland! Geniet elke dag van het uitgebreide ontbijtbuffet, waarna je alle tijd hebt om de omgeving te verkennen met de auto. Het Nederlandstalig personeel van het hotel helpt je graag op weg! De sauna bij het hotel is inbegrepen; durf jij in het ijs wak te zwemmen?

Uniek bij Magnus Finland Travel is dat bij deze reis een volledige, verzorgde dag bij Lammintupa Winter Village is inbegrepen! In de ochtend ga je eerst op bezoek bij de rendieren om daarna ook een rendierentocht te maken. Na de lunch in de traditionele Finse Kota is het tijd voor het hoogtepunt van deze reis. Een huskey sledetocht van 5 kilometer! Voor meer informatie over deze onvergetelijke dag, zie het overzicht bij dag tot dag.


  • rechtstreekse vlucht met TUI vanaf Rotterdam Airport naar Kuusamo Airport , inclusief ruimbagage
  • 7 overnachtingen in hotel Kuusamon Portti in Kuusamo , inclusief dagelijks ontbijtbuffet en Nederlandstalige eigenaren
  • sauna, jaccuzi en ijszwemmen bij het hotel
  • huurauto voor de gehele periode van Scandic car
  • Huskey- en rendierentocht bij Lammintupa Winter Village
  • Prachtige omgeving met kans op het Noorderlicht

Zie overzicht bestemming en activiteiten voor tips in de omgeving

Bij aankomst op Kuusamo Airport staat de huurauto al op je te wachten. De balie van Scandic Car bevindt zich namelijk in de aankomsthal van het vliegveld. Bij de prijs zit het eigen risico inbegrepen; bij bestuurders jonger dan 27 jaar kan er een borg worden gevraagd. De auto wordt volgetankt afgeleverd en bij inleveren dient de tank ook weer vol te zijn. In de winter is de auto aangepast voor winterse omstandigheden; zoals (spike) winterbanden en sneeuwkrabber. Voor meer informatie omtrent het verhuur van de auto zie de website van Scandic Car of neem contact op met Magnus Finland Travel.

In de winter van 2025 vliegt TUI in de periode van 11 januari tot en met 15 maart 2025 rechtstreeks op zaterdagen vanaf Rotterdam Airport naar Kuusamo Airport. Bij Magnus Finland Travel zit bij het vliegticket standaard hand- en ruimbagage inbegrepen. Het is belangrijk om na te gaan voor vertrek of de meegenomen bagage voldoet aan de eisen. Zie hiervoor de website van TUI. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het parkeren van de auto op Rotterdam Airport, kan je de website van het vliegveld raadplegen: Rotterdam Airport.

Als de reis wordt gemaakt met een (medisch) hulpmiddel; graag vooraf contact opnemen met Magnus Finland Travel. Er zal dan overlegd worden met TUI of het mogelijk is deze mee te nemen in het vliegtuig.

Vluchtgeschatte vertrektijd*:geschatte aankomsttijd*:
Heenreis: Rotterdam Airport (RTM)- Kuusamo Airport (KAO) 9.10 uur15.35 uur (lokale tijd)**
Terugreis: Kuusamo Airport (KAO)- Rotterdam Airport (RTM)16.25 uur (lokale tijd)**19.00 uur
* Het schema is onder voorbehoud van wijzingen.
** In Finland is het één uur later dan in Nederland.


Voor deze 8-daagse reis gelden vaste vertrekdagen op zaterdagen in de periode van 11 januari tot en met 8 maart 2025. In de hotelkamer kunnen maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen tot 14 jaar verblijven. De genoemde prijzen zijn per persoon:

 X =reeds verhuurd / reisdatum niet mogelijk. De genoemde prijzen zijn richtprijzen; na aanvraag wordt er een offerte op maat samengesteld.

Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan voor deze fantastische winterreis naar Kuusamo! Ontdek de winterse pracht van Lapland en maak de reis onvergetelijk met een bezoek aan de rendieren!

Zie voor meer informatie de pagina boekingsinformatie

Magnus Finland Travel staat voor je klaar! Neem contact op via de mail: info@magnusfinlandtravel of via whats-app: +31 6 12 68 50 34. Het is ook mogelijk om een videocall in te plannen!

Accommodatie

Kuusamon Portii 

Gelegen aan het Iijärvi-meer, op ongeveer 15 kilometer gelegen buiten het centrum van Kuusamo, biedt het hotel Kuusamon Portti een perfecte combinatie van comfort, lokaal eten en het uitzicht op de prachtige winterse natuur.

In september 2021 is het hotel overgenomen door de zoon van de oorspronkelijke Nederlandse eigenaar.  Als grote hobby heeft hij koken en dat proef je ook terug in de lokale Finse gerechten die het restaurant serveert.

Renovatie hotelkamers najaar 2024 

Voor oktober 2024 staat er een renovatie gepland van de hotelkamers; naar verwachting is deze medio november 2024 afgerond.  Na deze renovatie zullen er zo spoedig mogelijk nieuwe foto’s op de website worden geplaatst.


Hotelkamers

In het hoofdgebouw bevinden zich op de begane grond 2-persoonskamers en op de eerste verdieping 4-persoonskamers. Het hotel beschikt over gratis WIFI op de kamer. Op de kamers is het mogelijk gratis een extra kinderbed te plaatsen.

  • 2-persoonskamers: deze kamers bevinden zich op de begane grond en zijn uitgerust met een tv, comfortabel zitje, een bureau, een bank en een koelkast. Daarnaast zijn er koffie- en theefaciliteiten met een waterkoker beschikbaar voor de gasten. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer met een douche en wc. Bij binnenkomst is er een kleine hal voorzien, waar natte winterkleding kan worden opgehangen.
  • 4-persoonskamers: deze kamers bevinden zich op de eerste verdieping en bieden dezelfde voorzieningen als de 2-persoonskamers. Daarnaast beschikken ze over een vide met twee extra eenpersoonsbedden, ideaal voor families of kleine groepen. Ook hier is een eigen badkamer met douche en wc aanwezig, evenals een hal voor het ophangen van winterkleding.


Handige Informatie voor gasten

  • inchecken: van 15.00 tot 23.00 uur, verwacht je na 23.00 uur aan te komen, dan graag vooraf contact met de eigenaar
  • uitchecken: voor 12.00 uur
  • sauna: dagelijks beschikbaar van 16:00 tot 22:00 uur, te reserveren in sessies van één uur.
  • ontbijt: elke ochtend geserveerd van 8:00 tot 10:00 uur en inbegrepen in de kamerprijs. Voor vroege vertrekkers kan een ontbijtbox naar de kamer worden gebracht. Allergieën en/of dieetwensen graag doorgeven; dit is mogelijk op aanvraag.
  • restaurant: geopend van woensdag tot zondag, van 12:00 tot 21:00 uur. Gasten kunnen op maandag en dinsdag vanaf 18:00 uur dineren. Kom je aan na 21 uur in de avond? Ook dan is het nog mogelijk om te dineren; dit graag van te voren kenbaar maken, en de eigenaar zorgt ervoor dat er een warme verse maaltijd voor je klaar staat.

Faciliteiten in het hotel 

Aan de waterkant bevindt zich een evenementenpaviljoen, geschikt voor maximaal 200 personen. Hier kunnen bruiloften, familiereünies, festivals en andere bijeenkomsten worden georganiseerd.

Daarnaast is er een authentieke Finse rooksauna, jacuzzi en een traditionele barbecueplek waar sfeervolle diners plaatsvinden.


Restaurant met Uitzicht

Gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten in het restaurant, dat 60 zitplaatsen biedt met een prachtig uitzicht over het meer. In ochtend van 8.00 uur tot 10.00 uur wordt in het restaurant ook het ontbijtbuffet geserveerd.

Tijdens de zomermaanden biedt het terras nog eens plaats aan 20 gasten, perfect om buiten te dineren.

De menukaart combineert traditionele Scandinavische gerechten met moderne Aziatische invloeden, waarbij lokale en seizoensgebonden ingrediënten centraal staan. Het restaurant beschikt over een alcoholvergunning, zodat gasten kunnen genieten van een drankje bij het diner.

Daarnaast is het restaurant een fijne plek om te ontspannen met een kop koffie en huisgemaakte taart. Voor gasten die onderweg zijn, biedt het restaurant ook een klein assortiment aan eten en drinken om mee te nemen (to-go).


Directe omgeving / Winteractiviteiten

Tijdens de wintermaanden verandert de omgeving van Hotel Kuusamon Portti in een schitterend winterlandschap, ideaal voor diverse activiteiten.

Gasten kunnen sneeuwschoenen en langlaufski’s huren (€25,- per persoon voor de gehele dag; het is mogelijk om de activiteiten op één dag te combineren) om de uitgestrekte paden rond het hotel te verkennen of te genieten van langlaufen op speciaal aangelegde routes.

Het bevroren Iijärvi-meer biedt bovendien de unieke kans om te ijsvissen. ‘s Avonds biedt het hotel een ideale plek om het magische noorderlicht te bewonderen, bijvoorbeeld vanaf het balkon van de kamer of terwijl je buiten staat op een heldere nacht. Na een dag vol winterse avonturen kunnen gasten ontspannen in de traditionele Finse sauna. Voor de ultieme winterse ervaring is er de mogelijkheid voor een verkwikkende ijsduik in het meer, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de lokale cultuur.

Sneeuwscootertocht 

Voor wie op zoek is naar avontuur, worden vanuit het hotel ook sneeuwscootertochten georganiseerd. Geïnteresseerde gasten kunnen voor meer informatie en boekingen contact opnemen met Magnus Finland Travel.

Aanvraag tot offerte
Het aanvragen van een offerte op de website is geheel vrijblijvend!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Reisgegevens
2Persoonlijke gegevens
Geselecteerde waarde: 1
Kinderen 3-15 jaar
Kind 0-2 jaar
Huisdier mee op reis (hiervoor kan een toeslag gelden)